top of page
bildkommunikation_jenni o freja.jpg

KUVAKOMMUNIKAATIO

Mitä on kuvakommunikaatio?

Kuvakommunikaatio on mm. kuvien, ja symbolien käyttöä oman ilmaisun tueksi. Henkilöillä, joilla haasteita puheentuoton tai kielenkehityksen kanssa kuvat voivat toimia kommunikointikeinona. Kuvien avulla voidaan rakentaa ja täydentää kieltä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja edellytysten mukaisesti. Tämä tukee sekä kehittää asiakkaan oman elämän sekä arjen osallisuutta. Kuvien ja kuvatuen avulla voidaan myös strukturoida tilaa, aikaa ja erilaisia tapahtumia.

Kuvakommunikaatio kommunikoinninapuvälineenä

Kommunikoinnin apuvälineisiin lukeutuu esim. toimintataulut, kommunikointiokansiot, puhelaitteet sekä kommunikointiohjelmat tableteilla. Kommunikointi apuvälineellä joka tapahtuu joko itsenäisesti tai avustetusti osoittamalla kuvaa tai symbolia on keskeinen osa kuvakommunikaatiota. Nämä apuvälineet sisältävät kootun pohjan kuvia joiden avulla voidaan luoda monimuotoisia lauseita. Tarjoamme ohjausta näiden ohjelmien käytössä kuten esim. kommunikointikansio, kommunikointiohjelmia tableteilla esim. Boardmaker Speaking Dynamically Pro (SDP), DialoQtalk, GoTalkNow sekä Widgit Go. Ohjaamme, miten näitä apuvälineitä sekä ohjelmia käytetään,
muokataan sekä annamme neuvoja miten tukea asiakkaan kommunikoinnin kehitystä sekä osallisuutta.

Ydin tavoitteemme on helpottaa arkeasi näyttämällä miten monipuolisesti sekä tehokkaasti kuvia voidaan käyttää kommunikointikeinona. Lähestymme tätä tavoitetta vaiheittain, positiivisella asenteella, ja vältämme turhaa stressia, pidämme oppimisprosessin mielenkiintoisena ja hauskana. 

 

Ohjauksessamme saat konkreettisia neuvoja, miten hyödyntää kuvia arjessasi. Meillä on myös käytännöllisiä harjoituksia positiivisella energialla, laulujen, pelien ja satujen muodossa.

teckna-peka.jpg
bildkom-3.jpg

KIINNOSTUITKO KUVAKOMMUNIKAATIOSTA?

Luennoimme myös kuvakommunikaatiosta sekä kommunikoinnin apuväliseisiin liittyen. Joten ole yhteydessä jos jotain mietityttää ja olisit kiinnostunut kuulemaan lisää.

bottom of page