top of page
teckna-bg-sandra-2.jpg

UTBILDNINGSTJÄNSTER

UTBILDNING I TECKEN SOM STÖD OCH BILDKOMMUNIKATION

TeckenSandra erbjuder såväl när- som distansföreläsningar och utbildning i tecken som stöd och bildkommunikation på såväl svenska som finska. Vår målsättning är att lärandet ska vara både smidigt och roligt. I vår utbildning använder vi oss av konkreta exempel hur man använder tecken och bilder i samband med sagor och sånger på ett lekfullt och nyttigt sätt. 

 

Utbildningen är till för bl.a. personalen inom småbarnspedagogiken, skolor och övriga instanser där man är i behov av ifrågavarande kommunikationssätt.


Tecken som stöd och bildkommunikation används tillsammans med tal och fungerar som stöd för att stimulera språkutvecklingsprocessen för barn eller personer med specialbehov.


Utbildningen innehåller en teoretisk del med basinformation om vad stödtecken eller bildkommunikation är och hur man använder tecken eller bilder i vardagen och varför det är viktigt med dessa. 


Utöver den teoretiska delen lär vi oss att använda tecken som stöd, eller bildkommunikation med hjälp av praktiska övningar. Vårt koncept baserar sig på att alla här rätt till ett språk och att man lär sig bättre då man har roligt.


Våra föreläsningar går ut på att skapa såväl motivation som inspiration för åhöraren, så det blir en hel del positiv energi.

NÄRUNDERVISNING (3h)

Närundervisningen består av en föreläsningsdel + praktiska övningar. Du får en massa nyttig information, konkreta tips och tillsammans övar vi med hjälp såväl saga som sång. TeckenSandras koncept bygger på att kombinera nytta med nöje, så vi kommer att ha det skoj när vi tillsammans lär oss nya saker.

DISTANSUNDERVISNING (2h)

Distansundervisningen består av en föreläsningsdel + praktiska övningar. En kompakt och praktiskt betonad kurs i 2 timmar för dig som vill förstärka dina kunskaper eller färdigheter i tecken som stöd eller bildkommunikation. Vi använder den senaste tekniken när vi arbetar på distans, så du kommer att bli överraskad hur smidigt föreläsningen förlöper och hur trevligt det kan bli trots att man är på distans.


Ta kontakt, eller be om offert.

bottom of page